Als je aan gabbers denkt, dan denk je waarschijnlijk aan de aanhangers van de hardcore muziekstroming die in de jaren ’90 in Nederland ontzettend populair was. Vandaag de dag is deze populariteit flink afgenomen, maar toch zijn er nog voldoende gabberliefhebbers te vinden. Dit zijn niet alleen de gabbers van de jaren ’90 die hun passie nooit hebben opgegeven, maar er komen ook nog steeds nieuwe fans bij. Gabbers worden geassocieerd met een specifieke muziekstijl, maar ook met een zeer kenmerkende kledingstijl. Online vind je een ruim aanbod van gabberkleding en hardcore accessoires.

Wat is gabberkleding?

Zet je 10 mensen op een rijtje met één gabber in gabberkleding ertussen en je pikt de gabber er direct uit. Dat komt doordat de kleding erg specifiek is en duidelijk te herkennen. Het draait in de gabbermode vooral om comfort en daarom zie je veel trainingspakken, sportschoenen, hoodies, bomber jackets en losse T-shirts. Deze zijn vaak voorzien van een luide print. Voor meisjes zie je veel hotpants en korte topjes. In deze kleding kan je probleemloos ‘hakken’ en je vrij bewegen op een gabberfeest. Naast deze kleding wordt de outfit uitgebreid met verscheidene accessoires zoals een pet, een waaier, een vlag, een riem of een heuptasje.

Gabberkleding koop je online

Aangezien de stroming nu minder aanhangers heeft als voorheen, is het niet zo makkelijk meer om een goede winkel te vinden waar je kwalitatieve gabberkleding kunt kopen. Daarom is het internet de beste plaats om hiernaar op zoek te gaan. Er is een groot assortiment aan kleding en accessoires waar je uit kunt kiezen zonder dat je op zoek hoeft te gaan naar de perfecte winkel. En als je van tevoren goed de retourvoorwaarden controleert kan je niets gebeuren als een product niet naar je verwachting is. Om een goede gabber outfit te vinden hoef je dus niet meer stad en land af te zoeken; deze stel je gewoon online samen.